fbpx Skip to main content
Productiviteit

De effecten van een ijsbad in de Kouclub Amsterdam

By 27 september 2024No Comments

Waarom doe ik dit?

Het is kwart voor zeven op zondagochtend en ik aarzel om het ijsbad in te gaan. In mijn hoofd zijn er veel gedachten als: “waarom doe ik dit?”, “ik heb er geen zin in”, “vandaag toch maar even niet”. Elke keer weer dezelfde tegenzin om door te zetten. In een helder moment zet ik door. Ik kleed me uit en stap er in. Alle gedachten zijn weg.

Niet denken maar voelen

Er is simpelweg geen ruimte meer om te denken. Er is alleen maar kou om te voelen. Het hele lichaam is in paniek als gevolg van de acute stressreactie. Daarbij is het de kunst om niet te gaan hyperventileren en de adem rustig te laten gaan.

De eerste minuut is heftig, door de kou sluiten de bloedvaten in de benen en armen waardoor er een stekende pijn ontstaat. Na ongeveer een minuut ebt de pijn weg en is er even rust. Na twee minuten stap ik er uit. Het geeft altijd weer opluchting als de stressprikkel weg is. De kerntemperatuur van het lichaam is wat omlaag gegaan en het feest van het opwarmen kan beginnen.

Nagloeien

Het lichaam is lekker aan het tintelen en zorgt voor een warme gloed met af en toe een rilling als na-effect. Dit gevoel houdt zo ongeveer nog een uur aan. Mijn gemoed heeft een harde reset gehad en het lijkt of er opeens een flinke dosis energie vrijkomt.

Kouclub Amsterdam

Om deze fijne effecten van kou met meer mensen te kunnen delen zijn we met z’n vieren de Kouclub Amsterdam begonnen. De kouclub is gevestigd in een hele fijne plek in het Clubhuis waar een mooi automatisch ijsbad klaar staat en een ruimte om op te warmen of een meditatie te doen. Ben je benieuwd of wil je het zelf ook eens een proefdip doen? Kijk dan op https://kouclubamsterdam.nl

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Vraagje?