fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#55 Starten met een personal backlog

By 3 mei 2020augustus 31st, 20213 Comments

Personal Backlog eerst

personal backlog

Was het weer zo’n dag dat je alles tegelijk wilde doen en dan ook nog eens het nieuwste eerst? Grote kans dat je geen manier hebt om om te gaan met nieuwe ideeën die je hoofd binnen razen. Het is verleidelijk om meteen achter nieuwe ingevingen aan te gaan rennen. Als een puppy ren je de hele dag achter stokken aan die je zelf weggooit. Maar telkens kom je weer terug met de stok en gooit de baas een nieuwe stok weg. Jij dus. Dit gedrag is logisch, je bent enthousiast en alles lijkt leuk. In het begin. Je kan beter met je energie omgaan door deze routine af te leren en slimmer met je energie om te gaan. Lees verder hoe je klein begint met het aanleggen van een personal backlog (een geordende lijst met werk dat je nog wil doen).

Starten met een personal backlog

  • Schrijf een idee voor werk eerst op voor je er aan begint. Nu bestaat het ten minste ook niet alleen in je hoofd.
  • Hou een lijst bij (in je To-do lijst manager) en noem die backlog (of een projectnaam als je met projectmappen werkt)
  • Pak elke ochtend één nieuw werkitem uit deze personal backlog(en niet random iets uit je hoofd). Bij voorkeur ook de lastigste taak van de dag.
  • Leg alle ideeën aan nieuwe taken meteen vast en zet die in de backlog.
  • Gevorderd: Werk deze lijst gelijk bij als je een item uit de personal backlog pakt (Grooming).
  • Pro: Zet gelijkt het item voor de volgende dag klaar zodat je onderbewuste weet waar je morgen mee aan de slag gaat.

Achtergrond bij een backlog

De term backlog is afkomstig uit de Agile software ontwikkeling. De backlog geeft een logische volgorde van werk aan en voorkomt dat een team met het laatste het nieuwste aan de slag gaat. Als jezelf nu ook eens ziet als een one person army dat is het logisch om jezelf ook zo op te lijnen en te werken met een personal backlog. Dit voorkomt tevens dat je impulsief begint. Iets waarvan je een dag later al weer denkt ‘dit wordt ‘m niet’. Het plannen van je werk is het moeilijkste deel van je werk. Als je dit hebt gedaan is het alleen nog maar uitvoeren.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak